Contacta 2016, de video’s

Van dinsdag 9 tot en met donderdag 10 november werd de 30-ste editie van de Contacta gehouden. Duizenden ondernemers en belangstellenden waren aanwezig. En ook wij waren van de partij met een stand en een succesvolle winactie.

Omroep Zeeland heeft dagelijks het Contacta Journaal gemaakt en met veelal Zeeuwse ondernemers gesproken over ‘samen groeien’. Op deze pagina staan alle video’s die tijdens de beurs zijn gemaakt.

Laatst toegevoegde video

En de winnaars van de Golden Ticket-actie zijn

Tijdens de beurs maakte bezoekers van de stand van Omroep Zeeland kans op een drone video-opname, een iPad Air 2 en een marketingboek naar keuze. Dit zijn de winnaars.

Ondertussen op de Beursvloer

Verslaggeefster Linda Koppejan ging tijdens deze netwerkbeurs op zoek naar bijzondere verhalen. Samen met media-adviseur Bert Hoogerheijde ging zij langs bij bedrijven in de stand. Maar ook de netwerkborrels en de uitreiking van de Emergo waren niet veilig voor haar.

Lekker! De wifi staat klaar!

Wifi als basisbehoefte. Delta NV is ook weer op de beurs. Ditmaal ter promotie van een nieuw product. Lisette Bron vertelt erover.

Digitale kansen voor Zeeland

Michael Kögeler (General Manager CEE Multi-Country Regio van Microsoft) ziet zeker digitale kansen voor Zeeland. “De kans is er, je moet ‘m alleen pakken”. En “Als je ontdekt dat er iets veranderd is, ben je al te laat”.

Economie in Zeeland trekt aan

Voor Jos van Esbroeck, directeur particulieren van Rabobank Oosterschelde, is het duidelijk. De economie in Zeeland trekt weer aan en dat betekent volop kansen voor iedereen.

Niet alleen netwerken maar ook keiharde sales

Danny van ‘t Hof, filiaalmanager bij Decokay Elenbaas Noom is zeer te spreken over de Contacta. Naast het ontmoeten van bestaande klanten en prospects, verkoopt hij tussen de bedrijven door ook nog. En wat is een sectionaaldeur?

De netwerkende ondernemer

De meeste ondernemers in Zeeland hebben geen stand op de Contacta. De meeste ondernemers gebruiken de netwerkbeurs om te netwerken. Zo ook Jan Willen de Hoop van BMD Advies.

De promo-dames

Tijdens de Contacta was er in de stand van Omroep Zeeland de Golden Ticket-actie. Om daar zoveel mogelijk mensen aan mee te laten doen, liep een promotieteam rond over de beursvloer.

Komen huurders en koper naar de beurs?

Koos Schreuder van Makelaarskantoor Sinke Komejan legt uit waarom zij op de Contacta staan.

Hoe groen is de ‘groenste energieleverancier van Zeeland’

Kim Geleijn van EnergiQ legt uit waarom hun groene stroom groener is dan andere energieleveranciers. Ons Zeeuwen Bin Zuunig, dus stelde we ook de vraag; zijn jullie goedkoper dan anderen.

FC Barcelona als klant

Vorige jaar won zijn bedrijf de Emergo 2015. Marco van Leeuwen van Provispo. En dat heeft hem geen windeieren gelegd; hij heeft behoorlijk wat klanten, waaronder FC Barcelona.

Bever Innovations grote winnaar

Bever Innovations heeft de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo in de wacht gesleept. Daarnaast gingen ze ook naar huis met de publieksprijs.
Het bedrijf uit Zierikzee won de prijs met zijn slimme verlichtingsoplossingen voor tankstations.

Terugkerende bezoekers

De een komt jaar in jaar uit, de ander komt speciaal om te kijken naar de stand van haar zoon. Iedereen heeft zo z’n redenen om naar de Contacta te gaan.

Hoge verwachtingen

Pim van Westen van …. Van Westen Menswear verwacht heel wat mannen in zijn stand op de Contacta te krijgen. En er is sprake van een groeiende markt voor pakken op maat!

Ondernemen aan de Oosterschelde

Ook MKB Wemeldinge heeft een stand op de Contacta. Jos Schouwenaar wordt gevraagd wat ‘ondernemen aan de Oosterschelde’ inhoudt.

Groeien op de beurs

Groeien op de beurs gaat bij dit bedrijf wel lukken; Jan Sandee van de Sandee Groep vertelt over hun missie zoveel mogelijk groen bij de mensen te brengen.

Belgen op de Contacta

Mike Scheepens van Aporta vertelt waarom de Contacta voor hen, als Belgisch bedrijf, van belang is. Ze zien de Contacta als hub naar de rest van Nederland.

Organisator Contacta over Samen Groeien

Contacta-organisator Perry Kentin vertelt onder andere over de sfeer onder ondernemers. Is die nu beter dan een paar jaar geleden?

Opening Contacta 2016

Organisator Perry Kentin aan het woord over ‘zijn’ Contacta. De Contacta is ‘weer wat groter geworden’ en er zijn meer standhouders. En natuurlijk confetti!

De laatste puntjes op de ‘i’

Hans Nieuwenhuijse van de ITN Groep vertelt media-adviseur Bert Hoogerheijde dat ze helemaal klaar zijn voor de Contacta 2016. Maar wat doen ze nu precies? En wat is een ‘swipeboard’?

Contacta Journaal

Elke beursdag was het Contacta Journaal ‘s avonds te zien op Omroep Zeeland TV. De uitzendingen kun je hieronder bekijken.

Donderdag 10 november 2016

De laatste dag van Contacta 2016 betekent ook het laatste Contacta journaal. Met in deze aflevering: Jort Kelder over Trump en Contacta, ondernemers over groeien en contact leggen op de beurs en solliciterende vluchtelingen.

Woensdag 9 november 2016

Dag twee van netwerkbeurs Contacta én aflevering twee van het Contacta journaal van Omroep Zeeland. Met in deze uitzending: dé tip van John Bijl (Vitro Plus) om een succesvolle ondernemer te worden en het thema van de beurs – samen groeien – in de praktijk. Hoe pas je het als ondernemer toe in de dagelijkse praktijk?

Dinsdag 8 november 2016

De eerste dag van Contacta 2016 is aangebroken! Dinsdag 8, woensdag 9 en donderdag 10 november vullen de Zeelandhallen zich weer met ondernemers, publiek, een heleboel visitekaartjes en… Omroep Zeeland. In dit eerste ‘Contacta Journaal’: spreker Thomas Rau over de ideale economie en Zeeuwse ondernemers over het thema van de beurs ‘Samen groeien’.

Mini Debat

Elke beursdag ging Omroep Zeeland verslaggever Marc van Dam in gesprek met ondernemers over het thema Samen Groeien. Maar ook andere onderwerpen kwamen aan bod.

Wat je van dichtbij haalt is lekker

Franca de Winter (leukzeeuws.nl en kistje.nu) en Sabine Verburg (Fooddelta Zeeland) vullen het laatste gesprek vanaf de Contacta met presentator Marc van Dam. Het Zeeuwse streekproduct is booming. Waar zit de groei? Zijn er nog bedreigingen? Is het label Zeeuws altijd een pré?

Niet betalende klanten

Wat kan je doen als ondernemer wanbetalers tegen te gaan?Roland de Wit (Straetus Incasso) en Hein Cieraad (Autobedrijf Cieraad) gaan samen met presentator Marc van Dam in gesprek over wanbetalers, incassobureaus en boekhouding.

Breng de zorg naar de mensen toe

Presentator Marc van Dam praat met wethouder Hans de Kunder van de gemeente Reimerswaal over zorg, de participatiewet en keukentafelgesprekken.

Zo zet je een product in de markt

Peter de Bruijne (Lubo International BV én genomineerde Emergo 2016) en Henk Tazelaar (De Appelaere) weten alles van prijzen (bijna) winnen. Dat is niet de enige reden waarom ze bij gespreksleider Marc van Dam aan tafel zitten. Ze weten ook als geen ander hoe je een nieuw product op de markt moet zetten.

Groot vakantiepark of bed and breakfast?

Presentator Marc van Dam praat met Arianne de Voogd (Hof Olmenstein in Kloetinge) en Marc Volleman (Roompot) over groei in recreatie-overnachtingen.

Zetten Zeeuwse ondernemers in op elektrische auto’s?

Gespreksleider Marc van Dam praat met Niels Braamse (Kyotolease) en Jan-Jaap Hietkamp (Auto Poppe) over de toekomst van de auto-industrie. Waar zit de groei in de auto-industrie? Zetten ondernemers in op elektrische auto’s?

Is crowdfunding een bedreiging voor banken?

Gespreksleider Marc van Dam in gesprek met John van der Valk van Geld voor Elkaar . NL en Alex de Fouw van Rabobank Oosterschelde.
Is crowdfunding voor banken een kans of een bedreiging?

Het verschil in zakendoen in Nederland en België

Gespreksleider Marc van Dam praat op de netwerkbeurs Contacta met een Nederlandse én een Vlaamse ondernemer over zakendoen in België. Hoe anders is dat in vergelijking met Nederland? Aan tafel Peter Traas (Traas Ongediertebestrijding) en Leo Peeters (Vendere, geeft trainingen en advies over het internationaal zakendoen).

Is de Zeeuwse huizenmarkt uit de crisis?

In de Contacta-stand van Omroep Zeeland legt presentator Marc van Dam twee ondernemers een stelling of een vraag voor. Met Martijn van Sabben (directeur aannemingsbedrijf Fraanje) en Martin van Ieperen van Neeskens Makelaars praat hij over de Zeeuwse huizenmarkt, woningbouw en bouwen in Zeeland.